Планирање на капацитети

#НапреденПакет

Максимално оптоварување

Управувај со максималните оптоварувања на ресурсите за ограничување на капацитетот. Земи ги во предвид ограничувањата на капацитетите на тој начин што нема да биде доделено повеќе работа  отколку што е капацитетот на една работна станица во одреден временски период.


Ова е едноставна алатка без никаква оптимизација. Употребен заедно со модулот за „ветување“ на порачките, овој модул исто така му овозможува на системот да ја пресмета можноста-за-ветување (capable-to-promise CTP).

 


Максимално оптоварување

Максимално оптоварување

Најчесто поставувани прашања за ERP и Dynamics NAV има на линкот https://goo.gl/u3yxfa.

Сподели информација

Блог објави

Планирање на капацитети
Функционалности за планирање на капацитети
Планирање на капацитетот
Планирање на капацитетот
Максимално оптоварување
Максимално оптоварување
Машински центри
Машински центри

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

Основи на производство
Целосно производство со налози, составници и рути
Агилно производство
Планирање на набавки
Планирање на капацитети
прикажи повеќе
LSLogo_color_logo_transparent_2x.png

Founded in 1991, Login Systems is a ERP solutions and service provider based on Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central. 

From the very begining we strive to be a pioneer and leader in the market segments that we serve.

Share:

Help and support

© Copyright 2016 - 2021 Логин Системи.

white_logo_transparent_2x.png