Залиха и артикли

Зголеми ја оперативноста и продуцирај подобри резултати

#СтандарденПакет

Атрибути на артикли

Прошири го асортиманот на производи без главоболка во спроведувањето во програмот

Атрибутите на артиклите се употребуваат за да се додаде одредена специфика на артиклите, како што се боја, земја на потекло, големина или димензија на артиклот, како дополнување на веќе постоечките полиња на картичката на артиклот.

 

Може да се дефинираат сопствени типови на атрибути, вклучувајќи листи, текст полиња, цел или децимален број, заедно со единечната мерка за двата последни нумерички типови.


Имињата на атрибутите и листите за опции може да бидат преведени на повеќе јазици. Исто така, постои можност за блокирање на одредени атрибути или опции доколку веќе не се употребуваат истите.


При додавање на артикли во набавна или продажна порачка, или едноставно само при организирање на артиклите, може да се гледа и филтрира според вредноста на атрибутите на артиклите, и на тој начин да се селектира или ограничи кои артикли ќе се употребат.

 

Листа на артикли со прикажан прозорец за атрибути

Листа на артикли со прикажан прозорец за атрибути

Повеќе инфо:
Сподели информација

Блог објави

Залиха и артикли
Функционалности за работа со локации, магацини, залихи и артикли
Аналитички извештаи
Аналитички извештаи
Броење циклуси
Броење циклуси
Заменски артикли
Заменски артикли
Нескладишни артикли
Нескладишни артикли
Работа со повеќе локации
Работа со повеќе локации
Алтернативни добавувачи
Алтернативни добавувачи
Буџет на артикли
Буџет на артикли
Следење на движење на артикли
Следење на движење на артикли
Единици за складирање артикли (SKUs)
Единици за складирање артикли (SKUs)
Pick
Pick
Залиха на артикли
Залиха на артикли
Трошоци на артикли
Трошоци на артикли
Категории на артикли
Категории на артикли
Управување со лесно производство (асемблирање)
Управување со лесно производство (асемблирање)
Put Away
Put Away
Бин
Бин
Крос-референци на артикли
Крос-референци на артикли
Атрибути на артикли
Атрибути на артикли
Преноси меѓу локации (магацини)
Преноси меѓу локации (магацини)
Работен лист за стандарден трошок
Работен лист за стандарден трошок

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

Продажби и побарувања
Овозможи им на комерцијалистите да блескаат пред купувачите
Набавки и обврски
Воведи ред во набавките и намали ги трошоците
Залиха и артикли
Зголеми ја оперативноста и продуцирај подобри резултати
Напредно магацинско работење
Води го големиот магацин како да е мал
прикажи повеќе
LSLogo_color_logo_transparent_2x.png

Founded in 1991, Login Systems is a ERP solutions and service provider based on Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central. 

From the very begining we strive to be a pioneer and leader in the market segments that we serve.

Share:

Help and support

© Copyright 2016 - 2021 Логин Системи.

white_logo_transparent_2x.png